KVALITET

Hos Einar Christensen Fiskerøgeri Aps. er vi kompromisløse i jagten på den gode kvalitet og den gode smagsoplevelse. Derfor kunne vi aldrig drømme om at sende røgvarer af sted, som vi ikke selv har lyst til at sætte tænderne i.

Røgning blev oprindelig anvendt som en konserveringsform til kød og fisk men anvendes i dag primært som en forædling af produktet. Hos Einar Christensen bruger vi kun de bedste råvarer, og vi håndterer hele processen manuelt, lige fra opskæring over saltning til røgning af fisken. Det sikrer et højt kvalitetsniveau hver gang.

Inden for røgning skelner man mellem koldrøgning og varmrøgning.

Ved koldrøgning holdes temperaturen mellem 15-22 °C. Fisken forarbejdes alene med røg, ikke med varme. Den koldrøgede laks tørsalter vi først i 24 timer, hvorefter den får 72 timer over stille cirkulerende røg fra bøgesmuld i vores 40 år gamle stenovne. Resultatet er en saftig og fedmefyldt laks med en delikat røgsmag.

Ved varmrøgning forarbejdes produktet med både røg og varme, mellem 50-90 °C, hvorved fisken opnår sin møre karakter, der gør, at kødet lettere deles og falder fra hinanden. Hos Einar Christensen har vi gennem mange års arbejde med røgning af fisk fundet frem til den helt rigtige kombination af røg og varme, der samme med vores unikke krydderiblandinger giver en fantastisk smagsoplevelse.

Sidste anvendelsesdato for vores røgvarer er 10 dage for varmrøgede produkter og 14 dage for koldrøgede produkter. Holdbarheden forudsætter, at varen opbevares på køl i lufttæt emballage.

Vi har stor tillid til kvaliteten af vores produkter. Hvis de ikke lever op til dine forventninger, vil vi meget gerne høre fra dig på kontakt@ecfisk.dk.